Tas ir Vācijas Federālās vides aģentūras rīkots valsts mēroga konkurss par priekšzīmīgu rīcību klimata pārmaiņu ietekmes mazināšanā.


Vācijas Federatīvās Republikas vides ministre Svenja Schulze un Prof. Dr. Dirk Messner, Vācijas Federatīvās Republikas vides aģentūras priekšsēdētājs, Lejassaksijas federālās zemes, Zelzingenes pilsētas klimatizturīgo būvmateriālu ražotāju, uzņēmumu HanseGrand apbalvoja ar «zilo kompasu». HanseGrand viens no četriem uzvarētājiem valsts mēroga konkursā, kuru Vācijas Federālā vides aģentūra ir izveidojusi, lai veicinātu priekšzīmīgu rīcību klimata ietekmes mazināšanā. Ekspertu žūrija izvēlējās uzvarētājus no 160 iesniegtajiem pieteikumiem un HanseGrand uzvarēja 1. kategorijā: privāti vai pašvaldības uzņēmumi ar savu projektu “Klimatizturīgi būvmateriāli”.

Klimatam draudzīgas virsmas pilsētas nākotnei

Stiprie lieti un karstums, ko izraisa klimata pārmaiņas, rada īpašas problēmas ceļu būvei. Lai pielāgotos šiem sarežģītajiem klimatiskajiem apstākļiem, HanseGrand ir izstrādājis klimatizturīgus būvmateriālus, kuriem ir augsta ūdens caurlaidība un, pateicoties to materiālam, ūdens uzglabāšanas iespēja.
Minerālie, klimatizturīgie būvmateriāli ir gatavoti no dabiskām izejvielām, un tajos, atšķirībā no asfalta, nav paaugstināts piesārņojošo vielu līmenis. Uz nākotni orientētu klimatizturīgu materiālu ūdens un gaisa caurlaidība veicina labvēlīgu mikroklimatu. Tas kļūst par arvien nozīmīgāku faktoru pilsētvidē.
“Mums tas ir kaut kas līdzīgs vides Oskaram,” paskaidroja Hans Pape par saņemto apbalvojumu. Kopš uzņēmuma “HanseGrand” dibināšanas 2004. gadā tas attīstījies no viena cilvēka pārstāvēta uzņēmuma par starptautisku uzņēmumu ar 60 darbiniekiem. Visā pasaulē ar HanseGrand klimatizturīgajiem būvmateriāliem ir izbūvēti jau 1200 kilometri ceļa seguma, kas pasargā aptuveni 2,4 miljoni kvadrātmetru lielu platību.

Par Blauer Kompass 2020 – https://armadafilm.de/blauer-kompass-2020/

 

HanseGrand ir “Blue Compass” konkursa uzvarētājs